06-07-2020

Jump Movement is een soort vakantie

Door: Ariela Van de line

Hoe kom jij in je team aan nieuwe ideeën? Creativiteitssessies, brainstormen, vergaderen? Allerlei manieren om geforceerd tot ideeën te komen. En er zijn natuurlijk ook andere manieren. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: je hebt er tijd voor nodig en waar is die te vinden in een drukke agenda.

Ik ervaar altijd als ik op vakantie ben dat er tijd is. Dan kom ik los van de waan van de dag en kan ik rustig reflecteren op wat er allemaal gaande is. Een andere omgeving, ander eten, andere temperaturen. Het helpt me om op nieuwe ideeën te komen. Ze komen eigenlijk gewoon vanzelf. En ja, ik zou dat natuurlijk veel vaker willen doen, maar er moet ook gewerkt worden hè. Een Jump Movement gesprek is eigenlijk ook een soort vakantie. Even los van het moment en alleen maar focus op aandacht voor jezelf en je teamleden. Inzicht opdoen, horen waar je collega’s mee bezig zijn en dan een stap maken. Een millimeter voorwaarts. Het kan in de kieren van de dag, met je team, met je vrienden, met je partner, met iedereen.

Wil je dit in je team, dan is een Jumpstarter handig; een soort deelnemer met een neuslengte voorsprong die ervoor zorgt dat de stappen goed verlopen en dat Niet Doen als basis geborgd is. Want ja: Niet Doen is het geheim om voorwaarts te komen! Wanneer plan jij je volgende Niet Doen moment om te reflecteren? Hulp daarbij nodig? We helpen je op weg, zodat je het gemakkelijk zelf kunt!
Meer informatie vind je hier.