06-07-2020

Jump Movement is 'Intel inside'

Door: Ineke Hurkmans

Tijdens een netwerkontbijt zat ik met 4 grote organisaties uit mijn eigen stad aan tafel. Allen waren zij leiders of managers en lid zijn van het betreffende zakelijk netwerk.

Natuurlijk maakten we een rondje om meer te horen over elkaars bezigheden. Al gauw zei iemand: 'Leuk dat we hier met zoveel grote organisaties aan tafel zitten' en hij keek de tafel rond. 'En wat doet jouw bedrijf, Jump Movement? Ik heb er nog nooit van gehoord'.

Ik keek de tafel rond en ging er even goed voor zitten. 'Weet je, eigenlijk is Jump Movement een soort van 'Intel inside', want in elk van jullie bedrijven wordt de methode ingezet. Misschien weet je dat niet, maar in al jullie organisaties zijn mensen bezig met deze gespreksmethode'.

De man keek me vragend aan. 'Hoe kan het dat ik dat niet weet?!'Hij raakte een beetje verhit en keek de tafel rond, alsof hij steun zocht bij de anderen.  

'Ik weet toevallig dat een aantal van onze Certified Professionals, of ik zelf in jullie organisatie ervaringen hebben met de methode. Bijvoorbeeld...' En ik somde per tafelgenoot op in welke mate en met welke reden er (meestal bottom-up) aan de slag werd gegaan met onze gespreksvorm. Ze bleven me vreemd aankijken. En ik gniffelde.

'Bovendien zijn we inmiddels in 12 landen en bereikten we meer dan 65.000 deelnemers. We werken met ruim 175 Certified Professionals en Jump Movement verschijnt op de meest bijzondere plekken om haar werk te doen. Laagdrempelig en effectief. Want het creeert direct verbinding en zorgt voor activatie bij de betrokkenen'.

Ik vertelde wat meer over wat Jump Movement precies is en hoe het werkt en sloot af met: 'Eigenlijk dus een soort van 'Intel inside'. Een essentieel onderdeel voor elke organisatie dat ervoor zorgt dat de onderstroom warm en persoonlijk is en dat mensen in hun eigen ruimte op zoek gaan en hun antwoord vinden!' 

Ik heb twee afspraken bij 2 van de 4 leiders aan tafel om door te praten over hoe zij het nog effectiever kunnen inzetten!