06-07-2020

10 jaar Jump Movement

Door: Ineke Hurkmans

10 jaar Jump Movement. 10 jaar onderweg met zelforganisatie en positive empowerment! '

'Hoe kijk je terug op 10 jaar Jump Movement’, vroeg iemand met laatst. Jeetje, heb je even? Ik kan de feiten en de cijfers noemen, hoeveel mensen gecertificeerd zijn, in hoeveel landen we werken en hoeveel personen ooit een Jump Movement sessie hebben meegemaakt. 380, 14 en 300.000. Maar, cijfers zijn enkel cijfers, de impact van Jump Movement is vele malen breder.

10 jaar geleden begon ik met een pril idee; ik voelde dat beweging en ontwikkeling in organisaties ook anders kon. Toen had ik geen enkel idee waar ik 10 jaar later zou zijn. Geen idee van de expansie, van de ontwikkeling, zowel inhoudelijk als in aantallen. Geen idee. In de eerste 4 maanden bereikte ik 1000 mensen. Er zat dus potentieel in, en dat wilde ik benutten.

Mijn leiderschap gaat over mijn ‘gut-feeling’ volgen. Mijn intuïtie volgen en steeds terugkomen op de drie basiselementen van Jump Movement. Deze zorgen dat we blijven varen en koers houden. Zelforganiserend, Eenvoudig en Zelfbekrachtigend. Nog altijd zijn deze begrippen mijn kompas. En ik voegde er Liefde aan toe. Omdat dit het enige antwoord is op wat we hebben te doen. Angst is de andere raadgever, en die verkies ik niet.

Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om te stoppen. Meer dan ooit is het nodig dat we aandacht geven, verbinding maken, dat we er zijn voor elkaar en dat we het oordeel uitstellen. Meer dan ooit! De afgelopen 10 jaar heb ik vele bijzondere mensen en prachtige organisaties ontmoet. Ik heb gelachen, gehuild, me verbaasd, mijn oordeel uitgesteld en soms ook écht geoordeeld vanuit shock en even het onvermogen om het goede in de mens te blijven zien. Ik ben en blijf onderweg.

Vooruitkijkend naar de volgende 10 jaar zie ik meer van wat we in de basis doen; verbinding creëren, aandacht faciliteren. Ruimte maken waar mensen hun eigen antwoord kunnen vinden. In de context van organisaties, sociale vraagstukken en op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Eenvoud blijft ons uitgangspunt; van de opzet van sessies, tot de uitrol in consultancy programma’s en social impact projecten. Dit feestjaar laten we van onszelf horen door een serie highlights met je te delen, klanten aan het woord te laten en met onze aandacht, energie en liefde beschikbaar te zijn voor de vragers.

Dank voor 10 jaar ruimte om dit experiment te doen. Dank aan alle honderden klanten die ons vroegen om hulp en steun en die leerden dat ‘zelf doen’ gebaseerd op het geven van aandacht eigenlijk het meest krachtige instrument is.

Dank aan alle mensen in mijn directe inner-circle: Marc de Jong Luneau en Joris Hofmans als mijn sparringpartners en mede aandeelhouders, Suzanne Weterings als mijn daily partner in crime, het BT (Betrokken Teams) team, dat commitment heeft op betrokkenheid in organisaties en binnen sociale projecten, alle overige Certified Professionals die ambassadeur zijn voor dit gedachtengoed, mijn marketingteam Nikita Hurkmans, Ariela van de Linde en Adrian van Wyk als art-director. Zonder jullie kon het niet. In het bijzonder dank ik de support en liefde van mijn life-partner, mijn man, mijn nooit aflatende ‘I got your back-persoon’ Jeroen. Hij verbaast zich positief over elke stap die ik zet en over elk wild plan dat ik weer mee naar huis breng. Goud voor mijn hart!

We gaan door, meer dan ooit is aandacht en verbinding nodig. Wij zijn beschikbaar om dat te faciliteren. ‘Hoe kan ik…?’ Is de beste vraag om ons te benaderen. Met liefde en plezier kijken we wat er mogelijk is. Op naar nog eens 10 jaar Jump Movement. Want If we all Jump, we will move the world!

Ineke Hurkmans
Founder Jump Movement