06-07-2020

Wat staat er op jouw visitekaartje?

Door: NAW Hurkmans


Gedurende de 18 jaar dat ik ondernemer ben, heb ik twee zogenaamde 'visitekaartjes-momenten' gehad. Ik hoor je denken: 'Wat is dat nou weer?'

Nou, kort gezegd is het dat je naar je visitekaartje kijkt en even in alle eerlijkheid ziet dat wat er staat en datgene je écht doet twee verschillende dingen zijn. Zo'n moment leidt tot een keuze uit twee opties:
1. Je gaat doen wat er op je kaartje staat.
2. Je maakt een nieuw kaartje met wat je écht aan het doen bent.

In mijn geval zag ik in 2006: 'Consultant in organisatie ontwikkeling'. Maar wat ik écht deed was 'Bezigheidsherapeut voor directies en MT's op de hei'. Oeps. Ik maakte de keuze voor optie 1. Dit leidde tot een stevige verandering in mijn toenmalige bedrijf door te beslissen: 'We gaan nooit meer de hei op'. Dit bracht een prachtige werkvorm die ik als consultant in organisaties konden doen op de werkvloer, in de waan van de dag. Werken met wat er is, 'change by walking around'.

En in 2010 had ik mijn tweede visitekaartjes-moment. Er stond nog steeds 'Consultant in organisatie ontwikkeling', maar wat ik écht deed was: 'Ik creëer afhankelijkheid'. Toen koos ik voor optie 2 en dacht ik: 'Dit moet echt anders. Ik gooi het om en bedenk een methode die mensen zélf kunnen doen, waar ze mij niet bij nodig hebben'. En dat was de start van Jump Movement.

Waar een scherpe blik op je eigen visitekaartje al niet toe kan leiden... Check de jouwe eens en zie of het nog klopt wat je er op hebt staan en wat je écht aan het doen bent.

Ik wens je een fijne zomer!

Liefs,

Ineke